Een kunstproject voor scholen
koffer vol geheimen van De Kunstkaravaan

Met het project "Op reis met een koffer vol geheimen" wordt ingespeeld op het thema van de 53ste Kinderboekenweek: Geheimen.
De kunstenaars uit de Kunstkaravaan vertrekken als rondtrekkende marskramers met koffers vol geheimen en een kunsttent naar de scholen toe. Ze vragen zich af wat woorden, gedichten en verhalen toch zo bijzonder maakt? Hoe komt het dat er woorden zijn die heerlijk smaken, je doen glunderen van plezier, je op het puntje van je stoel doen zitten of zo mooi zijn dat ze bijna sprankelen van licht. Uit de verschillende koffers werken kunstenaars een week lang in de Kunstkaravaantent met de hele school of instelling naar een spetterende eindexpositie toe waarin woorden stralen, poëzie je verwonderd, geheimzinnige klanken spreken en een pannetje van papier staat te pruttelen op het vuur.

"In de tent is het stil, een bankje kraakt, het koffer wordt geopend en een spannend verhaal begint, schaduwen verschijnen op het tentdoek. Je kruipt middenin het verhaal, de woorden schilderen allerlei mysteries en raadsels in je hoofd. Welke woorden zijn het die jou laten lachen, die niet meer uit je hoofd willen verdwijnen, die sprankelen van licht. De woorden worden vertaald naar een beeld. Beelden die een geheim met zich meedragen. In het donker wordt straks alles duidelijk."

Er worden diverse deel-projecten aangeboden rondom taal, poëzie, verhalen, geheimen en woorden waaraan door de hele school of instelling een week lang zal worden gewerkt. Er wordt gewerkt met verschillende kunstenaars en diverse beeldende technieken (bv. ruimtelijk werk, theater, tekenen en schilderen). Het eindresultaat van deze week is een eindexpositie in de Kunstkaravaantent die door iedereen bezocht kan worden die achter de geheimen van de kleine grote kunstenaars wil komen......

 

U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief van De Kunstkaravaan, door het invullen van uw naam en e-mail adres. U wordt dan op de hoogte gehouden van al onze activiteiten. De Kunstkaravaan zal uw e-mail adres nooit aan derden beschikbaar stellen. In elke nieuwsbrief staat vermeld hoe u zich weer eenvoudig kunt afmelden voor onze nieuwsbrieven.