Een reis door dromen en culturen
Van ver weg tot weer terug...op reis met de kunstkaravaan

 Een reis door dromen en culturen

"Creeër je eigen land,
Muziek, taal, dieren, vormen, gebruiken.
Vlucht naar de wereld van je eigen fantasie.....laat je zien
Gezichten, gedachten, handen...
Reis met ons in het niet bestaande land van de kunstkaravaan."

Een stad, provincie, land, wereld. Ieder mens leeft met zijn eigen gewoontes, geloof, zijn eigen cultuur. Een plek waar verschillende culturen, landschappen, vormen, materialen, kleuren, geluiden, geuren, smaken, bijgeloven en gebruiken ontstaan.
In een reis door dromen en culturen worden kinderen geprikkeld om samen een niet bestaand eigen land te maken. Ideeën doen ze op uit de gebruiken en gewoonten van allerlei bestaande landen waarover ze in dit project meer te weten zullen komen. De hele school gaat op reis naar een nieuw land.

Bij dit project brengen we als rondtrekkende marskramers een bezoek aan de school. Daarbij brengen we koffers vol geheimen en spannende verhalen mee. In een spetterende openingsact nodigen wij de kinderen uit om met ons mee op reis te gaan.

Een stoet die voorbij trekt in vele bonte kleuren....een droom van een circus met vreemde maskers en kostuums, of is alles in dit land grauw en zwart.....is het een land van pracht en praal, een zee met ruwe rotskusten waar de ridders rijden..wat eet je er en welke kleren dragen ze in dit fantasieland?

Tijdens het project gaan de kinderen een week lang intensief aan het werk met kunstenaars van de Kunstkaravaan. Ze ontdekken verschillende technieken en kunstvormen zoals theater, beeldende kunst, dans, muziek en film. Het eindresultaat is een levende expositie en/ of theatershow. Vriendjes en vriendinnetjes, leerkrachten,ouders en andere belangstellenden kunnen het prachtige droomland zien, beleven, ruiken en proeven.

 

U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief van De Kunstkaravaan, door het invullen van uw naam en e-mail adres. U wordt dan op de hoogte gehouden van al onze activiteiten. De Kunstkaravaan zal uw e-mail adres nooit aan derden beschikbaar stellen. In elke nieuwsbrief staat vermeld hoe u zich weer eenvoudig kunt afmelden voor onze nieuwsbrieven.